Контрольна робота- гр.4,гр.5.

Дистанційне навчання

Українська мова - група 4, гр.5.

Тема: Контрольна робота за рік. Контрольний диктант.

І. Завдання. У тексті диктанту вставити пропущені літери, апостроф, розкрити дужки, розставити розділові знаки.
2.                                                Диктант (без назви)
Одним із (най)більших і (най)святіших є почуття обов..язку перед (Б,б)атьківщиною. Якими вим..рами  критеріями визначаємо ми цю св..яту й (не)пер..січну категорію? Можна нав..сти (чи)мало складників з яких формуєт..ся комплекс високих рис громадянства. Але одним із (най)знамен..іших безперечно є батьківський поріг ро..квітла калина під вікном рідної хати рідна мова околиця с..ла протоптана сте..ка до сусіда л..лечине гніздо (на)клуні. Усміхн..не віконце теплої домівки (не)зрадлива мамина усмішка із сл..зами (на)щоці т..рпкий запах картопляного диму.
Усі ці означен..я пр..дметно вкладают..ся в одне понят..я Берег Дитинства. Знати свій берег любити його (не)вивітрювати з пам..яті прон..сти через усе життя (не)всипуще тягтися до н..ого жити ним. Людина без б..рега дитинства стає забудькуватою бе..принципною. Вона за певних обставин може легко зрадити свої і наші принципи.
Де (б) (не)проживала людина куди(б) (не)закинула її доля але отой солодкий та коханий дим рідного краю має завжди бути присутній пр..дметно ві..чутний на дотик (не)згаслої пам..яті з Берега Дитинства.
Мандрівка в молодість на свій Берег Дитинства (не)мода і (не)забаганка а людська потреба яка освячуєт..ся духовними витоками громадс..ким обов..язком. Антуан Екзюпері писав Всі дорослі  ..початку були дітьми тільки мало хто (з)них про це пам..ятає.
А пам..ятати таки годилося (б) про свій Берег Дитинства.
3. Самостійно перевірте, чи правильно написаний вами диктант!

                              Бажаю успіхів!😊

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Урок № 11 _група 5, Гр. 4

Урок № 11 -група 2

Українська мова. Урок № 21. . Гр. - 2 л