Контрольна робота з укр. л-ри - гр. 4

Дистанційне навчання

Українська література- група 4.

Тема: Контрольне оцінювання. Тестування за темами: Юрій Яновський, Валер'ян Підмогильний, Остап Вишня.

Коментарій: тестових завдань - 24, кожне з яких оцінюється в 0,5 балів.
1. "Майстер корабля" Ю. Яновського - це: а) стилізація під мемуари, б) стилізація під давньоруський літопис, в) літературна полеміка г) твір часів "розстріляного відродження".
2 "Голівуд на березі Чорного моря", про який ідеться у творіЮ. Яновського "Майстер корабля", знаходився: а) у Феодосії б) у Ялті в) в Одесі г) у Севастополі.
3. У романі Ю. Яновського "Майстер корабля" поетизується й підноситься: а) небо б) море в) степ г) сонце.
4. Сев створив новий фільм за історіями й пригодами: а) Богдана б) Директора в) То-Ма-Кі г) Професора.
5. Події роману відбуваються: а) під час Другої світової війни б) у часи Голодомору в) у 20-ті роки XX століття г) у післявоєнні часи ІІ половини XX ст.
6. Таях - це: а) співачка б) повітряна гімнастка в) балерина г) художниця.
7. "Майстер корабля" - це: а) фігурка на носі корабля, яка його охороняє б) той, хто збудував корабель в) капітан корабля г) найстарший член екіпажу корабля.
8. Установіть відповідність між іменами героїв роману "Майстер корабля" та інформацією про них:
              Імена                                            Інформація про героїв
1 То-Ма-Кі                                            А директор
2 Сев                                                      Б художник
3 Богдан                                                В врятований матрос
4 Генрі                                                   Г син героя оповідача
                                                               Д редактор   
9. Степану, героєві роману В. Підмогильного "Місто", коли він поїхав учитися до Києва, було: а) 25 років б) 17 років в) 15 років г) 30 років.
10. Степан виріщив навчатися в місті, для того щоб: а) стати видатною людиною, прославитися б) повернутися в село й нести землякам світло науки, культури в) навчитися писати книги г) отримати робітничу спеціальність і працювати на великому заводі.
11. У місті Степанові довелося жити спочатку: а) у студентському гуртожитку б) на вокзалі та у випадкових знайомих в) в курені на березі Дніпра г) у столярній майстерні поруч із хлівом.
12. Перше оповідання, написане Степаном Радченком, було: а) про його стару бритву б) про його армійський казанок в) про стару фотографію г) про кулю, яку витягли з його тіла після поранення.
13. Поштовхом до мрії про літературну працю для Степана були: а) серйозні роздуми щодо вибору професії, б) розмови з викладачами в інституті в) літературна вечірка, на яку він пішов із Надійкою та друзями г) вступ до інститутського літературного гуртка.
14. Зрада Степана й відмова його від одруження із Зоською призвели до того, що: а) дівчина з помсти одразу вийшла заміж за іншого б) дівчина поїхала з міста назавжди в) дівчина отруїлася г) дівчина зненавиділа всіх чоловіків і вирішила за краще залишитися самотньою.
15. У романі В. Підмогильного "Місто" яскраво виявляється світовий мотив: а) дороги, подорожі б) підкорення непокірливої в) підкорення людиною міста г) тяги людини до землі.
16. Наприкінці роману "Місто" головний герой відчуває, що: а) він у всьому розчарувався і хоче повернутится в село б) кохання своє він утратив і більше ніколи його не зазнає в) місто підкорилося йому і він готовий до творчості г) йому треба йти працювати на завод, бути ближчим до народу.
17. Остап Вишня створив новий жанр у гумористичній літературі: а) фейлетон б) памфлет в) усмішку г) гумореску..
18. Для індивідуального стилю Остапа Вишні характерні: а) складний сюжет, цікаві інтриги, динамізм б) оптимізм, любов до природи, м'який гумор, ліризм в) трагічне звучання, докладні описи, численні відступи г) увага до художньої деталі, вишуканість стилю.
19. У гуморесці "Сом" Остап Вишня згадує українські річки: а) Донець, Оскіл б) Дністер, Ворсклу в) Десну, Сейм г) Прип'ять, Сулу.
20. Закінчивши школу в Києві, Остап Вишня став: а) художником- ілюстратором б) поштовим чиновником, в) фельдшером г) агрономом.
21. В усмішці "Моя автобіографія" Вишня розповідає про своїх батьків: а) із сумом б) із замилуванням в) із гумором, легкою іронією г) із філософськими висновками про плинність часу.
22. Справжнє прізвище Остапа Вишні: а) Микола Фітільов б) Олександр Кандиба в) Панас Рудченко г) Павло Губенко.
23. У "Мисливських усмішках" Остапа Вишні поєдналися: а) комічне з ліричним б) комічне з драматичним в) сатиричне з патріотичним г) філософське з критичним.
24. Усмішка - це: а) зле висміювання б) літературно- публіцистичний  твір в) поєднання гуморески, анекдоту, фейлетону г) розповідь про смішну пригоду.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Урок № 11 _група 5, Гр. 4

Урок № 11 -група 2

Українська мова. Урок № 21. . Гр. - 2 л