Урок № 9- гр 3

 Дистанційне навчання

П'ятниця, 23 жовтня

Українська література - група 3.

Урок № 9. Тема: Розвиток мовлення. Відгук на самостійно прочитаний художній твір.

І. Засвоєння нових знань.

1. Відгук - зв'язний текст, в якому оцінюється прочитане.ю побачене або почуте з висловленням свого ставлення та своєї думки.

2. Зверни увагу! 

-  Відгук не потребує фахової підготовки - цого може складати будь -хто і про будь -що.

- Необхідно вміти висловити власну оцінку твору.

- Відгук нагадує собою відкритий лист.

3. Структура відгуку

- Заголовок повинен бути інтригуючим, образним.

- Основна частина : короткий переказ змісту, стислий опис, висловлюється думка, сподобався чи не сподобався художній твір та обгрунтування цієї думки.

- Висновки (підсумовується висловлена оцінка).

ІІ. Напишіть відгук за таким зразком.

Відгук про повість О. Довженка "Зачарована Десна"

Ця повість глибоко лірична, задушевна, ніби сповідь душі самого автора. Той маленький Сашко, закоханий у річку свого дитинства, вчить нас відчувати красу і неповторність життя. Воно ж дається тільки раз і є найвищою святістю. Красу хлопчик бачить в усьому: і в зачарованій Десні, і в мудрості діда Семена, і навіть у прокльонах баби Марусини, яка вражає нас багатством мови.

 З великою любов'ю автор змальовує свою матір, що "народжена для пісень, проплакала все життя". ЇЇ душа відчувала красу у праці, її радість квітла у кожному паросткові, що пробився із землі, у дітях, в яких зростали її надії.

Вражає могутністю і красою образ батька, людини з океанською душею. Безбарвним, убогим був його одяг, але багатою - душа.

"Зачарована Десна" змальовує тривожну правду життя хліборобів, їх високу місію - ростити хліб, народжувати дітей, продовжувати рід людський, його незнищенність.

У повній гармонії з природою автор бачить своє щастя. Довженко попереджує про загрозу духовного зубожіння, екологічного лиха. Щоб цього не сталося, треба вміти бачити зорі у калюжах буденності.

Свята краса землі! Благословенна краса життя! Вічна краса любові!


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Урок № 11 _група 5, Гр. 4

Урок № 11 -група 2

Українська мова. Урок № 21. . Гр. - 2 л