Українська література. Урок № 15. Гр. 13,14.



Дистанційне навчання

Українська література - група 14, 13

Урок № 15. Тема: Група "київських неокласиків". Їхнє творче кредо, орієнтація на традицію, класичну форму вірша. Максим Рильський - різногранний творчий шлях.

І. Мотивація навчальної діяльності.

1.Неокласицизм ( новий і зразковий) - течія в літературі та мистецтві, яка знайшла свій вияв у використанні античних тем і сюжетів, міфологічних образів і мотивів, в оспівуванні земних насолод.

2. Виник в західноєвропейській культурі в середині 19 ст. До групи українських неокласиків  у 20-х роках 20 ст. належали Микола Зеров, Михайло Драй-Хмара, Максим Рильський, Петро Филипович, Юрій Клен. Перегляньте відео.


ІІ. Вивчення теми. 

1.Яскравим представником поетів - "неокласиків" є "лицар краси і добра" Максим Рильський.

Перекладач, академік, фольклорист, талановитий педагог. Та передусім - видатний поет, продовжувач славних традицій класичної літератури.

2. Перегляньте відео.

3. Запишіть у робочий зошит про життя і творчість М. Рильського, стор. 37-38 (Олександр Авраменко. Українська література, 11 клас, 2019 рік).

ІІІ. Закріплення.

1. - Хто очолив групу неокласиків? 

- Хто входив до групи неокласиків?

- На що орієнтувалися неокласики?

2. Виконайте асоціативний диктант за біографією М. Рильського.

Село Романівка, Тадей Розеславович, "На білих островах", неокласики, "Троянди й виноград", Лук'янівска тюрма, медичний факультет Київського університету, М. Лисенко, Остап Вишня, місто Уфа, 24 липня 1964 рік.

 Домашнє завдання: Вивчити біографію Максима Рильського.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Урок № 11 _група 5, Гр. 4

Урок № 11 -група 2

Українська мова. Урок № 21. . Гр. - 2 л