Урок № 24. Гр.1. Урок № 19. Гр.3

 Дистанційне навчання

Понеділок, 25 січня

Українська мова - група 1, група 3.

Урок № 24(гр. 1). Урок № 19(гр.3). Тема: Контрольна робота. Написання висловлень із використанням тропів і фігур.

І. Повторення.

Що таке тропи і фігури? Чим вони різняться?

ІІ. Творча студія.

1. Пропоную під час контрольної роботи виконати завдання пробного ЗНО з української мови 2018 року. Наголошую на необхідності збагачення й увиразнення тексту тропами і риторичними фігурами.

2. Прочитайте наведений текст.

Кожен із нас лише маленька частинка складного й строкатого суспільного життя, і ми часто схильні ставити свої інтереси вище за інтереси інших, уважаючи, що наші права, потреби, цілі важливіші, ніж будь-чиї. Упевнені в цій думці, ми сприймаємо правила, які встановлює соціум, не завжди позитивно, а то й заперечуємо їх необхідність.

Викладіть ваш погляд на проблему: Наскільки важливим є дотримання правил співжиття в суспільстві?

3. Сформулюйте тезу, наведіть два-три переконливі аргументи, що найкраще підтвердять вашу думку. Проілюструйте ваші міркування посиланнями на приклади з художньої літератури чи інших видів мистецтва (зазначте автора й назву твору, укажіть на проблему, порушену митцем, художній образ, через який проблему розкрито, наведіть цитату з твору тощо), історичними фактами або випадками з життя. Не переказуйте змісту художнього твору, не давайте повної характеристики образів. Сформулюйте висновки (За матеріалами ЗНО).

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Урок № 11 _група 5, Гр. 4

Урок № 11 -група 2

Українська мова. Урок № 21. . Гр. - 2 л